طرز تهیه شور گل کلم (کلم شور خانگی)

به گزارش موسیقی آتش، خبرنگاران | سرویس آشپزی - شور انداختن سبزیجات یکی از روش های نگهداری آن هاست که از قدیم در میان مردم رواج داشته است. امروزه شور انداختن سبزیجات از جمله گل کلم، بیش از اینکه جنبه نگهدارنده داشته باشد، برای ایجاد طعم و مزه خوب مورد استفاده قرار می گیرد و شور ها اغلب به عنوان و همراه با غذاهایی همچون لوبیا پلو با گوشت، لوبیا پلو شیرازی، استانبولی و کتلت سیب زمینی سرو می شوند.

طرز تهیه شور گل کلم (کلم شور خانگی)

برای تهیه شور گل کلم از آب و نمک با نسبت خاصی استفاده شده و معمولا مقداری سرکه نیز به آن افزوده می گردد. برای سفید شدن گل کلم در شور حتما از سرکه سفید بهره ببرید و از افزودنی هایی مثل زردچوبه خودداری کنید؛ اما اگر کلم شور زرد را می پسندید کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.

در این مطلب می خوانید:

  • طرز تهیه کلم شور (شور گل کلم خالی)
  • چند نکته مهم در طرز تهیه شور گل کلم

طرز تهیه کلم شور خانگی (شور گل کلم خالی)

مواد لازم
گل کلم2 کیلوگرم
آب جوشیده سرد شده4 لیوان
نمک2 قاشق غذاخوری سرپر
سرکه سفید4 قاشق غذاخوری
فلفل تند2-3 عدد
سیر5-6 حبه
سبزی معطر شامل نعنا، ترخون و جعفری100 گرم

نکته: شور گل کلم را در بطری های شیشه ای کوچک دو سه لیتری درست کنید و پس از باز کردن درب هر بطری آن را در یخچال نگه دارید که کپک نزند.

دستور تهیه شور گل کلم فوری:

  1. ابتدا برگ های سبز دور تا دور گل کلم را جدا کنید.
  2. با یک چاقوی تیز ساقه ته گل کلم را جدا کنید.
  3. گل کلم را به قطعات کوچکی تقسیم کنید و اگر روی قسمت هایی از آن تیرگی دارد با چاقو بگیرید.
  4. تکه های گل کلم را با آب سرد بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج گردد. سپس روی یک پارچه نخی تمیز در یک لایه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
  5. به ازای هر 2 لیوان آب، یک قاشق سرپر نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
  6. اجازه دهید آب به جوش آید و حدود 10 دقیقه بجوشد، سپس به ازای هر 4 لیوان آب، 4 قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه نموده، حرارت را خاموش کنید و فرصت دهید آب خنک گردد. بهتر است این مرحله را از شب قبل انجام دهید که مخلوط آب نمک و سرکه تا صبح کاملا خنک گردد.
  7. بطری های شیشه ای را تمیز شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  8. سبزی معطر را پاک نموده، بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج شده و کاملا خشک گردد.
  9. سیر را پوست گرفته، بشویید و روی پارچه نخی بگذارید تا کاملا خشک گردد.
  10. فلفل ها را شسته و روی پارچه نخی قرار دهید تا خشک شوند.
  11. ته بطری شیشه ای ابتدا یک لایه سبزی معطر، سپس یک لایه گل کلم، یک حبه سیر و یک فلفل سبز بریزید. همه مواد را به همین ترتیب لایه لایه در بطری بریزید تا بطری کاملا پر گردد.
  12. از مخلوط آب نمک و سرکه روی مواد بریزید تا بطری پر گردد، (ظرف با مواد کاملا پر نگردد و کمی بالای آن خالی باشد اما آب نمک باید روی تمام شورها را بپوشاند) سپس درب بطری را محکم بسته و در جای خنک قرار دهید.
  13. شور گل کلم چند روزه میرسه؟ حدود 10 روز صبر کنید تا شور گل کلم عمل آید. برای آماده شدن گل کلم شور فوری می توانید چهار روز اول آن را در محیطی گرم تر قرار دهید. در شهرهای گرمسیری ممکن است کلم شور در مدت یک هفته آماده گردد.
  14. پس از اینکه رنگ آب شور گل کلم آغاز به کدر شدن کرد، آماده است که آن را در یخچال قرار داده و مصرف کنید.

چند نکته مهم در طرز تهیه شور گل کلم

  • اگر دوست دارید شور گل کلم تند باشد، با چاقو روی فلفل ها شیار ایجاد کنید.
  • تا زمانی که درب بطری شور گل کلم باز نگردد، می توانید آن را در خارج از یخچال و البته در جای خنک نگهداری کنید. ولی به محض اینکه درب بطری باز شد باید در یخچال نگهداری گردد که کپک نزند.
  • برای برداشتن شور، از قاشق تمیز بهره ببرید تا کپک نزند.
  • درب بطری را محکم ببندید که هوا نکشد و کپک نزند.
  • برای درست کردن شور گل کلم مخلوط می توان از ترکیب گل کلم و هویج و کرفس استفاده کرد که در این صورت بهتر است مقدار هویج نصف گل کلم و کرفس یک چهارم گل کلم باشد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، بطری ها را قبل از استفاده تمیز شسته و خوب خشک کنید یا حتی برای محکم کاری آن ها را استریل کنید. همچنین مواد شور نیز باید کاملا خشک باشند.
  • برای جلوگیری از هوا کشیدن و لزج شدن مواد شور، ابتدا با کیسه فریزر روی دبه را بپوشانید سپس درب آن را محکم کنید.
  • پس از اضافه کردن آب نمک، به این علت که مواد، مقداری از آب نمک را جذب میکنند سطح آب نمک پایین تر میرود. پس دقت کنید که حتما آب نمک روی تمام شورها را بپوشاند و بالاتر باشد زیرا سبزی هایی که خارج از آب نمک بمانند کپک میزنند.
  • یکی از دغدغه های بانوان در تهیه شور و ترشی خانگی کپک زدن آن است. برای جلوگیری از کپک زدن شور با کلم و … همچنین کپک زدن ترشی علاوه بر رعایت موارد فوق، می توانید چند عدد گل پر به آن اضافه کنید.

طرز تهیه کلم شور خانگی شما چگونه است و چه فوت و فن هایی برای بهتر شدن آن به کار می برید؟ تجربیات خود را در قسمت نظرات و پرسش ها با مخاطبان موسیقی آتش به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می کنیم مقاله کالری گل کلم؛ هر 100 گرم گل کلم خام و پخته چقدر کالری دارد؟ را نیز در موسیقی آتش بخوانید و در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه شور گل کلم (کلم شور خانگی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شور گل کلم (کلم شور خانگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید