رونق دوباره بازار ساندویچ ماکارونی در ایران

به گزارش موسیقی آتش، ایرج طهماسب پس از سال ها خاطره بازی با شخصیت های کلاه قرمزی و پسرخاله، به ناچار سراغ برنامه ای تازه رفت. پخش مهمونی از نوروز 1401 آغاز شد و شخصیت های آن مانند بچه و پشه خیلی زود در دل مخاطب جا باز کردند. شخصیت پشه با تکه کلام بده بزنیم شناخته می گردد و بچه یادمان انداخت در سال های دهه 70، ماکارونی را لای نون ساندویچی می گذاشتیم تا به ترکیب سمی ساندویچ ماکارونی برسیم.

رونق دوباره بازار ساندویچ ماکارونی در ایران

به گزارش موسیقی آتش، اولین کارگاه فراوری ماکارونی سال 1313 در ایران تاسیس شد و روزی 20 تا 30 کیلو ماکارونی به سفارتخانه ها و کنسول گری های خارجی ارسال می کرد. ایتا ماکارون و پارس ماکارون همان راه را ادامه دادند تا در دی ماه 1356 اولین کارخانه با نام ماکارونی سمیرا شروع به کار کرد. سال ها پیش از آن ناصرالدین شاه در بازگشت از سومین سفر اروپایی خود خاطره ای از نان دراز لوله ای تعریف کرد که لای آن گوشت سرد گذاشته بودند. مدتی بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم، اولین ساندویچ فروشی ها در ایران شروع به کار کردند و اگرچه در ابتدا مردم آن ها را دون شان خود می دانستند، اما از 1332 به این طرف ساندویچ جای خود را بین مردم باز کرد. کتلت، استیک، سالاد اولویه، مغز، مرغ، تخم مرغ، کوکوسبزی محبوب ترین چیز هایی بودند که لای نان ساندویچی پیچیده می شدند و دست مشتری داده می شد. دهه 60 و 70 را باید دوره اوج ساندویچ ماکارونی در ایران دانست هرچند در سال های اخیر اگر به کسی می گفتید ساندویچ ماکارونی خورده اید، حتما با تعجب نگاهتان می کرد.

ساندویچ ماکارونی منو تو خوردی، تکه کلام شخصیت بچه است و از وقتی مهمونی ایرج طهماسب پخش می گردد، از زمان پخش این برنامه در شبکه نمایش خانگی، به شکلی عجیب و باورنکردنی جستجو برای ساندویچ ماکارونی در گوگل افزایش پیدا نموده است. آنالیز موسیقی آتش نشان می دهد، تعداد اغذیه فروشی هایی که ساندویچ ماکارونی را به منو خود اضافه نموده اند رو به افزایش است. در حال حاضر قیمت ساندویچ ماکارونی بین 30 تا 45 هزار تومان است. تقریبا برابر با مقرون به صرفه ترین ساندویچ موجود در بازار یعنی فلافل.

ترکیب سمی ساندویچ ماکارونی تا نیمه دهه 70، رونق داشت و این روزها دوباره مورد توجه قرار گرفته است

توجه ناگهانی به ساندویچ ماکارونی پس از پخش برنامه مهمونی ایرج طهماسب ما را به یاد موردی مشابه در سال 1398 می اندازد. زمانی که سریال سریال هیولا مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی پخش شد و احتمالا به شکل ناخواسته باعث شد فروش مارچوبه در ایران افزایش پیدا کند. مارچوبه به عنوان کلمه ای در کادر جستجوی گوگل تا تابستان سه سال پیش روندی آرام و یکنواخت داشته است، اما تقریبا از نیمه تیرماه 1389 کلی آدم به گوگل هجوم بردند تا هر طور شده درباره مارچوبه و قیمتش اطلاعات کسب نمایند. در این بازه زمانی، هوشنگ شرافت شخصیت اصلی سریال هیولا که معلم است و زندگی معمولی دارد، بر حسب اتفاق اوضاع اقتصادی اش از این رو به آن رو می گردد و می تواند برود سوپرمارکت تا یک شیشه کنسرو مارچوبه بخرد. در سریال هیولا، مارچوبه به عنوان کالای لوکس وارداتی معرفی شده که هر کسی توانایی خریدش را ندارد. بعد از پخش اپیزود دهم سریال هیولا مردم برای کسب اطلاع درباره مارچوبه سرودست شکستند و از همان تاریخ اندازه جستجو برای عبارت مارچوبه و سریال هیولا به شکل همزمان افزایش پیدا کرد.

کاربران ایرانی در کادر سرچ گوگل عباراتی مانند مارچوبه چیست یا قیمت مارچوبه چند؟ را تایپ کردند. گوگل در پاسخ به این سوال، اول صفحه ویکی پدیا فارسی مارچوبه را پیشنهاد می داد. در آنجا می خوانیم مارچوبه گیاهی است گلدار، بومی منطقه ها اروپا، آفریقای شاقتصادی و غرب آسیا. این یعنی در کشور خودمان عمل نمی آید و باید آن را وارد کنیم. به این ترتیب دلیل قیمت بالای مارچوبه را کشف می کنیم. خبر خوب اینکه در سال های اخیر کوشش هایی برای کشت مارچوبه در منطقه های مثل قزوین، خوی، تبریز، اراک، کرمانشاه، شیراز و حتی دزفول صورت گرفته است، اما عمل آمدن مارچوبه زمان بر است و هر وقت تاج آن را بکارید، سه سال بعد قابل برداشت خواهد بود. می گویند مارچوبه دارای میزان زیادی ویتامین K است و کلی خاصیت درمانی دارد. مارچوبه را به شکل های مختلفی استفاده می نمایند. یا به شکل دمنوش، یا به شکل پخته و البته به شکل ترشی کنسرو شده در ظرف های شیشه ای. دقیقا همان شکلی که در سریال هیولا به نمایش عایدی.

وقتی سریال هیولا پخش می شد، یک کیلو گیاه مارچوبه حدود 125 هزار تومان قیمت داشت و قیمت بسته 800 گرمی به 100 هزار تومان می رسید. بسته های 250 گرمی و حتی 150 گرمی را هم به ترتیب 31 هزار تومان و 17 هزار و 500 تومان عرضه می کردند. در سریال هیولا شخصیت اصلی کنسرو ترشی مارچوبه می خرد. در سال 1398 و موقع پخش سریال، یک شیشه ترشی مارچوبه با وزن 300 گرمی تقریبا 85 هزار تومان قیمت داشت و الان پس از گذشت حدود سه سال می توان آن را 120 تا 150 هزار تومان خرید.

منبع: فرارو

به "رونق دوباره بازار ساندویچ ماکارونی در ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونق دوباره بازار ساندویچ ماکارونی در ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید