روشهایی کاربردی برای مسموم نشدن در تابستان

به گزارش موسیقی آتش، یک متخصص تغذیه درخصوص نحوه پیشگیری از مسمومیت های غذایی در تابستان توضیحاتی را ارائه کرد.

روشهایی کاربردی برای مسموم نشدن در تابستان

شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ، گفت: به طور کلی مسمومیت های غذایی یا از میکروب یا سم آن ها سرچشمه می گیرند. میکروب ها شامل ویروس، باکتری، انگل، کپک و مخمر ها می شوند که هر کدام به نوبه خود فساد در مواد غذایی را ایجاد می نمایند.

او اضافه نمود: در برخی موارد خود باکتری ها باعث مسمومیت هستند که با مصرف آن، در بدن تکثیر و سم حاصل شده، باعث مسمومیت می گردد. اما گاهی اوقات سم میکروب ها را مصرف می کنیم که بازهم مسمومیت غذایی را شاهد خواهیم بود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: به طور معمول مهم ترین علت بروز مسمومیت ها مربوط به مسائل نگهداری مواد غذایی است و زمانی که زنجیره سرمایی در نگهداری مواد غذایی قطع گردد، باکتری ها فراوری مثل و تکثیر شدید را آغاز می نمایند. در صورتی که نگهداری مواد غذایی طبق اصول خاص انجام گردد، باکتری و ویروس ها نمی توانند در دمای مناسب آغاز به رشد نمایند.

این رژیم شناس اعلام کرد: مسمومیت غذایی اغلب بیماران با علائمی مانند اسهال، استفراغ، از دست رفتن مایعات بدن، خشکی مخاط، تب و لرز، ضعف و بی حالی روبرو می شوند و به مراکز درمانی مراجعه می نمایند. ممکن است از 1 تا 7 ساعت بعد از خوردن غذا این علائم ایجاد گردد.

اولیایی گفت: به دلیل اینکه مسمومیت غذایی با از دست دادن آب و الکترولیت های غذایی همراه است بهترین راه بهبودی، مصرف آب و الکترولیت برای فرد بیمار است. بهتر است فرد بیمار محلول آب، قند و نمک را استفاده کند و در صورتی که مسمومیت در حالت شدید واقع شده است، باید تحت نظر پزشک سرم درمانی صورت بگیرد تا حجم آب و الکترولیت از دست رفته بدن جبران گردد. بچه ها به دلیل ضعیف تر بودن در برابر مسمومیت های غذایی آسیب پذیر تر هستند و مهم ترین عوامل بروز مسمومیت برای آن ها رعایت نکردن مسائل بهداشتی و عدم پخت کامل مواد غذایی است.

او در ادامه عنوان نمود: در صورتی که طی 24 ساعت ابتدایی مسمومیت غذایی استفراغ وجود داشته باشد، همین عمل می تواند باعث دفع سموم موجود در سیستم گوارشی بدن گردد. اما در صورتی که استفراغ بیش از 24 ساعت ادامه یابد، بیمار باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد. همچنین مایعاتی مانند دوغ بدون گاز و نوشابه می توانند برای تامین آب و الکترولیت های از دست رفته مفید باشند. البته مصرف این مواد باید به میزان کم و به تدریج صورت بگیرد.

اولیایی گفت: زمانی که حال فرد بیمار به تدریج رو به بهبودی است، می تواند از غذا های ساده مانند کته و ماست، آب مرغ یا سوپ های ساده استفاده کند. در صورتی که لازم باشد و پزشک معالج تشخیص دهد، آنتی بیوتیک ها برای درمان اسهال و استفراغ تجویز می شوند. در واقع بیشتر اوقات مسمومیت غذایی بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها درمان می گردد.

این رژیم شناس و متخصص تغذیه اعلام کرد: باید به این نکته توجه داشت که فساد مواد غذایی با چشیدن، دیدن یا بوییدن، همواره قابل تشخیص نیست، در بیشتر مواقع این تغییرات احساس نمی گردد و زمانی که ماده غذایی مصرف می گردد، سم باکتری موجود در آن مسمومیت غذایی را ایجاد می نماید.

اولیایی اعلام کرد: توصیه می گردد در فصل تابستان غذا های مانده به هیچ عنوان مصرف نگردد. همچنین غذا های مصرفی به اندازه کافی حرارت ببینند و پخته شوند. حتما به این نکته توجه داشته باشید که تخم مرغ را به صورت نیم پز و عسلی مصرف نکنید و از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید.

او اضافه نمود: غذا هایی که احتیاج به حفظ زنجیره سرما دارند، حتما از رعایت صحیح و حفظ زنجیره سرمایی برای نگهداری آن ها مطمئن شوید. توصیه می گردد از مصرف آب های آلوده در مکان های نامعلوم به خصوص در جاده ها پرهیز کنید.

اولیایی در سرانجام توضیح داد: از مصرف غذا در رستوران هایی که از نظر بهداشتی شرایط مناسبی ندارند به شدت خودداری کنید و با توجه به اپیدمی ویروس کرونا توصیه می گردد تا حد امکان در منزل غذا تهیه و مصرف گردد. همچنین از بهداشت مواد غذایی و ظروف اطمینان حاصل کنید و به یاد داشته باشید همواره پیشگیری بهتر از درمان است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "روشهایی کاربردی برای مسموم نشدن در تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روشهایی کاربردی برای مسموم نشدن در تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید