حذف ارز 4200 تومانی مبنا نیست، اصلاح لازم است

به گزارش موسیقی آتش، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ارز چهار هزار و 200 تومانی نباید حذف شود، ولی در خصوص نحوه تخصیص آن ایراد وارد است.

حذف ارز 4200 تومانی مبنا نیست، اصلاح لازم است

به گزارش خبرگزاری موسیقی آتش ، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما، گفت: رویکرد برنامه بر اساس سرفصل هایی است که در راستا حرکت بازه زمانی پنج ساله است تا بتوانیم جهت گیری رفتارهای اقتصادی را بر اساس بودجه های سالانه تنظیم کنیم.

وی ادامه داد: هدف ما در موضوع تراز عملیاتی در پایان برنامه ششم توسعه یعنی مابه التفاوت درآمدهای ناشی از اقتصادیات، گمرک و خدمات دولت که درآمدهای غیر از نفت و اوراق محسوب می شود با هزینه های جاری کشور تقریباً برابری کند و این شکاف از سال اول تا پایان سال برنامه ششم توسعه به صفر برسد.

پورابراهیمی افزود: تراز عملیاتی کشور در بودجه 1400 به میزان 320 هزار میلیارد تومان منفی است و این عدد به هیچ عنوان، هدف را مدنظر قرار نمی دهد.

وی گفت: منابع نفتی در کل بودجه کشور در هدف گذاری برنامه ششم باید به 20 درصد برسد گرچه تمام این برنامه ها، در شرایط تحریم تنظیم شده است، ولی الان با مجموع اوراق سلف نفتی و یا کسری هایی که درصندوق توسعه ملی انجام می شود نزدیک به 40 درصد یا دو برابر است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: سهم اقتصادیات به کل منابع مقرر شده بود که به 50 درصد کل منابع کشور برسد که در حال حاضر برای اولین بار در تاریخ سال های اخیر به حدود 26 درصد رسیده است.

وی افزود: در نسبت هزینه ها به کل مصارف کشور مقرر شده بود که هزینه ها را به 70 درصد برسانیم که الان تقریباً به 90 درصد رسیده است. پورابراهیمی ادامه داد: مجلس مخالف حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی است، ولی در خصوص نحوه تخصیص آن ایراد وارد است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر به واردات، ارز تخصیص می دهیم و کالا از زمانی که وارد کشور می شود تا زمانی که در شبکه توزیع قرار می گیرد و با قیمتی که به دست مصرف کننده می رسد اثری از ارز ترجیحی در آن دیده نمی شود و این یعنی ما ارز ارزان می دهیم، ولی مردم کالای گران می خرند.

وی افزود: در سال 97 و به قیمت روز حدود 100 هزار میلیارد تومان رانت در اقتصاد کشور به واسطه سیاست غلط توزیع شده است، ولی برای برطرف کردن این اشتباه نباید ارز چهار هزار و 200 تومانی حذف شود، اما می توانیم مبنا را بر اساس سرانه به مردم بدهیم و این راهکار، قانونی و قابلیت اجرایی دارد.

پورابراهیمی ادامه داد: حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی مبنای ما نیست. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در موضوع دارو، سهل ترین اعمال در جهت دسترسی مردم به داروی ارزان را در پیش گرفتیم و آسان ترین روش در شبکه توزیع و تامین داروها این است که ارز چهار هزار و 200 تومانی بدهیم تا مصرف کننده نهایی به آن دسترسی داشته باشد، ولی الان کل صنعت دارو در کشور به واسطه سیاست غلط در حال از بین رفتن است، چون نه تنها ما در مصرف مشکل ایجاد کردیم، بلکه ضربه به تولید هم وارد کردیم.

وی افزود: در ارتباط با فروش نفت و با توجه به عملکردی که در سال 99 داشتیم و پیش بینی که تا پایان سال داریم اعداد و ارقام بیش برآوردی است البته می توانیم متغیرهای دیگر هم به نحوه محاسبه کم یا زیاد کنیم.

پورابراهیمی گفت: 70 هزار میلیارد تومان تحت عنوان اوراق فروش سلف نفتی است که اگر منظور این باشه که نفت واقعی در سررسید تحویل شود یک نوع فروش نفت است که از عدد حدود 200 هزار میلیارد تومان که بابت فروش نفت محاسبه شده به نوعی در سرفصل منابع بودجه ای مجزا شده است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مجموع سهم درآمد نفتی در بودجه عمومی کشور در سال 1400 حدود 40 درصد است که به نظر می رسد بیش برآوردی است و کار ما را سخت خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما حتماً به سهم قبلی خود در اوپک باید باز گردیم. پورابراهیمی افزود: کاهش اتکا به درآمد نفتی فارغ از موضوع تحریم است و ما منابع را در بودجه عمومی کشور نمی آوریم و باید به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری کشور منتقل کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سهم 38 درصدی صندوق توسعه ملی به 20 درصد کاهش پیدا کرده و از 20 درصد هم، میزان 2.8 میلیارد یورو صرف طرح ها به صورت استقراض شده که تا به امروز به صندوق باز نگشته است.

وی گفت: کل منابع ناشی از صندوق به شکل مستقیم و غیر مستقیم در اختیار دولت در بودجه عمومی کشور است. پورابراهیمی درباره اقتصادیات هم افزود: اولین مشکل ما، نشت اقتصادیاتی است که بر اساس قانون برنامه ششم، سهم اقتصادیات باید به حدود 10 درصد برسد که الان حدود 6 درصد است یعنی به همین میزانی که ما اقتصادیات دریافت می کنیم ظرفیت اخذ اقتصادیات است که به دلیل عدم اجرای طرح نظام جامع اقتصادیاتی در کشور، این به یک نشت تبدیل شده که از افرادی که باید اقتصادیات بگیریم در حال حاضر دریافت نمی کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره پایه های جدید اقتصادیاتی هم گفت: برای اولین بار موضوع اقتصادیات بر عایدی را که به دهک های پردرآمد برخورد می کند و به اقشار کم درآمد هم ارتباطی ندارد هم برای تنظیم گری در بخش مسائل اقتصادی کشور و هم به عنوان موضوع درآمدی در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و در دستور کار صحن علنی مجلس واقع شده است و پایه هایی مانند اقتصادیات بر مجموع درآمد و امثال آن قابل اضافه شدن در این طرح را دارد.

->

منبع: خبرگزاری آریا

به "حذف ارز 4200 تومانی مبنا نیست، اصلاح لازم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حذف ارز 4200 تومانی مبنا نیست، اصلاح لازم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید