فارس من، پرونده یک حادثه ملی بسته شد، گزارش هیات ویژه از مهم ترین دلایل سیل های اخیر

به گزارش موسیقی آتش، کار هیات ویژه ٰرئیس جمهوری برای آنالیز سیل فروردین خاتمه یافت و نتیجه آنالیز ها ارائه شد. از مهم ترین نتایج حاصل شده می توان به تایید بی نظمی و تغییر اقلیم در کشور و نبود توانایی لازم در نظام حقوقی کشور برای مدیریت سیل اشاره نمود.

فارس من، پرونده یک حادثه ملی بسته شد، گزارش هیات ویژه از مهم ترین دلایل سیل های اخیر

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی موسیقی آتش، بعضی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه فارس من پرسیده اند که نتیجه گزارش شش ماهه سیل فروردین توسط رئیس دانشگاه تهران چه شد؟

درباره سرنوشت این گزارش ویژه ویدئوی زیر را ببنید:

پس از وقوع سیلاب های فروردین 98، رئیس جمهور دستور تشکیل هیأتی ویژه برای تهیه گزارش از سیلاب ها را صادر کرد. موعد ارائه آخرین گزارش این هیات ویژه درباره علت وقوع سیلاب های اخیر فرارسید و برای بدست آوردن نتیجه بهتر این مهلت تمدید.

اکنون گزارش نهایی هیات ویژه رئیس جمهور برای آنالیز سیلاب های اخیر ارائه شده است. این گزارش در اختیار روحانی نهاده شد تا درباره نحوه انتشار عمومی آن تصمیم گیری کند و به این ترتیب پرونده این گزارش بسته شد.

مهم ترین بخش گزارش هیات ویژه رئیس جمهوری چه بود؟

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیات ویژه سیلاب ها این هفته با ارایه گزارش نهایی هیات ویژه سیلاب ها، خاتمه کار این هیات ویژه را گفت و گفت: ماحصل کار هیأت ویژه آنالیز سیلاب ها در گزارشی به رئیس جمهور ارایه شد که این گزارش از چند بخش اساسی شامل روایت سیلاب، تحلیل و آسیب شناسی، درس آموخته ها و پیشنهادات تشکیل شده است. بخش تحلیل و آسیب شناسی مفصل ترین بخش این گزارش است.

وی گفت: با تحلیل این گزارش امید می رود در آینده دیگر شاهد خسارت های کلان ناشی از سیلاب ها و بارش های شدید در کشور نباشیم.

ماحصل کار هیأت ویژه آنالیز سیلاب ها از چند بخش شامل روایت سیلاب، تحلیل و آسیب شناسی، درس آموخته ها و پیشنهادات تشکیل شده که بخش تحلیل و آسیب شناسی مفصل ترین بخش این گزارش است

پیشنهادی که از این گزارش برای مدیریت حوادث در کشور حاصل شد

نیلی گفت: یافته هایی که در این گزارش بدست آمده، علاوه بر استفاده در موضوع سیلاب چارچوب کلی برای جلوگیری از صدمات و آسیب ها در دیگر حوادث را هم تعیین نموده است که می تواند به عنوان روش کار در دیگر حوادث هم مورد استفاده قرار بگیرد.

وی تاکید نمود: در این گزارش تاکید شده که صرف توجه در زمان بروز بحران و توجه نکردن قبل و بعد از بحران است که خسارت ها را ایجاد و بیشتر می نماید.

به گفته وی، چارچوبی که در این گزارش به دست آمده حتی در موضوع کرونا هم قبل و بعد از وقوع حادثه روشی تحلیلی برای اقدام و بایدها و نبایدها ارائه می نماید.

قانون درباره علت سیلاب های اخیر چه می گوید؟

یکی از تکالیفی که در این ماموریت به عهده هیات ویژه بررس سیلاب ها گذاشته شده بود، یافتن اشتباه ها و قصورات در حوادث اتفاق افتاده برای اصلاح رویه و جلوگیری از تکرار اشتباهات بود که یافتن ایرادات احتمالی قانونی یکی از مهم ترین بخش ها در آنالیز وظایف دستگاه ها بود.

هداوند رئیس کارگروه حقوقی هیات ویژه آنالیز سیلاب ها درباره مهم ترین مواردی که از دید قانونی در آنالیز سیلاب ها بدست آمده، به خبرنگار، گفت: بخش قابل توجهی از وظایف و تکالیف قانونی سازمان های مرتبط با موضوع سیل به دلیل عدم آگاهی انجام نشده است. بر سر بخش دیگری از وظایف و تکالیف قانونی سازمان های مرتبط اختلاف نظر وجود دارد و در بخش دیگری از وظایف و تکالیف قانونی سازمان های مرتبط تداخل وظیفه دیده می گردد.

قوانین و مقررات از قبل و به طور دقیق وظایف و تکلیف سازمان ها را تعیین ننموده و از این رو عظیم ترین مشکل فعلی نبود حاکیمت قانون در نظام اداری کشور است که باعث شده نظام حقوقی کشور توانایی لازم برای مدیریت سیلاب را نداشته باشد

وی تاکید نمود: با توجه به اینکه قوانین و مقررات از قبل به طور دقیق وظایف و تکلیف سازمان ها را تعیین ننموده است در حال عظیم ترین مسئله ای که احصاء شد، نبود حاکیمت قانون در نظام اداری کشور بود که باعث شده نظام حقوقی کشور توانایی لازم برای کنترل و مدیریت سیلاب را نداشته باشد.

آیا این گزارش از غافل گیری هنگام بروز سیلاب های بعدی جلوگیری می نماید؟

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیات ویژه سیلاب ها در گفت وگو با خبرنگار به این سوال پاسخ داد.

وی گفت: بخش هایی از این گزارش به مواردی می پردازد که هم اکنون هم شهرداری ها و وزارتخانه ها می توانند با توجه به این موارد مانع بروز خسارت یا به حداقل رساندن خسارت هنگام سیلاب شوند. بخشی از موارد این گزارش احتیاجمند خرید تجهیزات است یا برای مثال در بخش محیط زیست احتیاجمند زمان طولانی تر است. بنابراین رعایت مقررات، توجه به زیرساخت ها و اعمال دستورالعمل ها هم اکنون هم می تواند خسارت ها را به حداقل برساند اما بخشی از این دستورالعمل ها احتیاجمند زمان طولانی تر و بخشی کوتاه مدت تر است، مانند بحث های اجتماعی که بسیار مهم هستند.

اقلیم کشور واقعا در حال تغییر است

رئیس هیات ویژه سیلاب ها گفت: اما یکی از موضوعاتی که هیات ویژه آنالیز سیلاب در گزارش ویژه خود بر آن تاکید نمود پذیرش تغییر اقلیم است. پذیرش تغییر اقلیم احتیاج است در هواشناسی، تجهیزات، نفرات، شیوه هشدار و اطلاع رسانی دقیق تر و قوی تر صحبت کنیم. همه امکاناتی که دستگاه های مختلف در حوزه هواشناسی گردآوری نموده اند به شکل یکپارچه در کشور مورد استفاده قرار بگیرد و بنابراین اگر هشدارهای هواشناسی با دقت تر و با فاصله زمانی طولانی تر اعلام گردد قطعا از آسیب ها کاسته می گردد.

تغییر اقلیم و بی نظم بودن ماهیت اقلیم کشور از نتایج مهم هیات ویژه آنالیز سیلاب است و گرمایش هوا هم بی نظیمی اقلیم را افزایش داده است. باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که برای مدیریت دوره های ترسالی و خشکسالی در کشور آماده باشیم

گرمایش زمین بی نظمی اقلیم کشور را تشدید نموده، برای آن آماده باشیم

علیجانی رئیس کارگروه اقلیم شناسی و هواشناسی در شرح بیشتر بی نظم بودن اقلیم کشور، به خبرنگار، گفت: مهم ترین نکته ای که در کارگروه اقلیم شناسی و هواشناسی هیات ویژه آنالیز سیلاب ها مورد تاکید نهاده شد، بی نظم بودن ماهیت اقلیم کشور است و گرمایش هوا هم بی نظیمی اقلیم را افزایش داده است. در نتیجه باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که دوره های ترسالی و خشکسالی در کشور را با هم مدیریت کنیم.

وی تاکید نمود: بنابراین باید از این پس در همه برنامه های توسعه، عمران و مدیریت کشور به بی نظم بودن اقلیم کشور و افزایش بی نظمی در سال های پیش رو به دلیل گرمایش هوا توجه گردد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "فارس من، پرونده یک حادثه ملی بسته شد، گزارش هیات ویژه از مهم ترین دلایل سیل های اخیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فارس من، پرونده یک حادثه ملی بسته شد، گزارش هیات ویژه از مهم ترین دلایل سیل های اخیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید